Hakkımızda

 

Kadimo yayınları, Şiddetsiz İletişim yöntemini yaygınlaştırmak üzere çocuk kitapları ve çeşitli eğitim materyalleri geliştirmek niyetiyle, kendisi de halen bir Şiddetsiz İletişim yolcusu olan Ayşe Sezer Aksoy’un 1998 yılında kurmuş olduğu Karum Danışmanlık ve Dış Tic San Ltd Şti’nin bir markası olarak 2020 yılında yayın hayatına başlamıştır.

Sezer Aksoy, 2009 yılından bu yana Marshall Rosenberg tarafından geliştirilmiş Şiddetsiz İletişim yöntemini kurumlarda ve özellikle okullarda yaygınlaştırarak tüm dünyada giderek tırmanan şiddeti azaltmak ve barış kültürünü inşa etmek üzere çeşitli Barış Dili’ atölyeleri, programları gerçekleştirmektedir.

Bu programlar sırasında öğretmenlerden gelen geri bildirimlerde ifade edilen kolaylık ve destek ihtiyaçlarına cevaben Barış Dili’nin sınıflarda keyifli, eğlenceli uygulamalarla öğrenilmesine ve yaşanmasına yönelik çocuk kitapları yazmaya karar vermiştir.

‘Zürafa Dili Okulu’ kitabı, Barış Dili temalı Türkçe yazılmış bir dizi çocuk kitabının ilkidir. Şiddetsiz İletişim yöntemini öğrencilere keyifli, eğlenceli ve akılda kalıcı bir şekilde aktarmak amacıyla diyalogların ağırlıkta olduğu, gerçek yaşam örnekleri üzerinden “yaşayarak öğrenme” yöntemi kullanılarak kurgulanmıştır.

Öncelikle ilkokul öğretmenleri, öğrencileri ve ebeveynlerini de kapsayacak şekilde toplumsal bir değişime hizmet etmesi niyetiyle yazılan ‘Zürafa Dili Okulu’ çocuklara olduğu kadar aynı zamanda bir zamanlar çocuk olduğunu unutmuş yetişkinlere de Barış Dili – Şiddetsiz İletişimi eğlenerek, oyunlarla aktarmayı hedefleyen alanında kaynak bir kitaptır.

Kadimo yayınları olarak Barış Dili temasıyla örtüşen yazarların çocuk kitaplarını yayınlamaya davetimiz var.

Sevgi ve Sağlıcakla,

KADİMO YAYINLARI

Shopping Cart
  • Sepetiniz boş.